Varased heietused 2007. aasta teemal

Üks traditsioon, mis sai alguse 2001. aastal.

Moderator: Jaanus

Kus võiks sinu arvates toimuda järgmise aasta Jaanuse sünnipäevapidu?

Kodus, korteripidu
2
13%
Üüritud sauna ja basseiniga koht või muu sarnane üritus
2
13%
Tornimäe rannas, vähemalt nii, mis toimus eelmisel aastal
11
73%
Tornimäe rannas, aga tagasi juurte juurde - mehed võtavad telgid selga ja metsa poole ajama
0
No votes
 
Total votes: 15

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Varased heietused 2007. aasta teemal

Post by Jaanus » Mon Sep 04, 2006 22:18

Täpselt pool aastat on nüüdseks möödunud selle aasta rannahooaja avamisest. See omakorda tähendab, et ainult teine pool aastat on veel aega uute mõtete kogumiseks, inimestega läbi arutamiseks, välja mõtlemiseks ja otsuste tegemiseks ning lõpuks asja ära korraldamiseks, et saaks toimuma jälle kord üks meeldejääv üritus.

Kindlasti hakkab selle teema juures esmalt silma poll ja nii mõnedelgi võib tekkida küsimus stiilis, et „no mis nali see siis veel on, kas mõnitamine?” Tegelikult ei ole asi üldse nii. Rõhutaks esmalt siiski seda, et sellest pollist ei sõltu mitte midagi – üritus toimub 99% tõenäosusega Tornimäe rannas ja selleks, et realiseeruks see ülejääv 1%, ei piisa kindlasti anonüümsest pollist, millega võib juhtuda, et osad asja naljaga võtavad. Selle 1% realiseerumiseks oleks vaja kas minu enda piisava tõsidusega haigestumist või siis piisava hulga inimeste argumenteeritud seletust, miks üritus võiks kuskil mujal toimuda.

Põhjus, miks sellise polli panin on selles, et soovin saada ausat statistikat selle kohta, kui paljud inimesed eelistaks, et ma oma sünnipäeva kuskil mujal peaks – lihtsalt minu enda jaoks väike statistiline info, mitte midagi enamat. Vaatamata sellele (ei hakka üldse varjama), et mul on endal asja kohta väga tugev arvamus, hindan ma tõsiselt ka nende arvamust ja vaateid, kes ausalt tunnistavad, et selline üritus ei ole nende jaoks ja kuskil mujal oleks parem. Tegelikult eeldan ma natuke, et pollile vastavad esmajärjekorras need, kes on vähemalt üle poole vastustevariantides olevatest peoliikidest omal nahal ära kogenud, kuna vastasel juhul kahtlen arvamuse põhjendatuses. Aga loomulikult jällegi – kedagi vastamast keelama ei hakka, kuna kui inimesel kipub oma kindel arvamus välja kujunema, olles ise kõrvaltvaataja, siis tuleb ka seda arvamust tunnustada. Eks näis, mis välja tuleb, loodame, et seda polli naljaks ei pöörata (erinevalt siis enamusest selles foorumite olevatest ja ühes kindlas alajaotuses tegutsevatest pollidest). Siia teemasse on oodatud ka need kommentaarid, et „a’la jälle üks eriti mõtetu poll” :P

Üritusest endast siis: hetkel on kuupäev veel lahtine, aga võimalikud variandid on kas 3. või 10. märts 2007. Ümmargust järjekorranumbrit üritusel sel korral ei ole, aga eks seda enam põleb minus soov teha üritus kuidagi väga meeldejäävaks teiste vahenditega kui paljas numbri mäletamine. Selle seeria ürituste korraldamine on suurim korraldus üldse minu jaoks, tegemist on õhtuga, mille nimel ma kõige rohkem vaeva näen, alati uut üritust korraldama asudes on soov ületada kõik varasem, teha midagi veel erilisemat ja meeldejäävamat. Kui lisada minu fanaatilisele huvile parim korraldusmeeskond ja lahedaim külaliskond, kes sellist üritust nautida oskavad, saamegi põhilised märksõnad, mis võimaldavad panna asja toimima. Minu sünnipäeva faktiline olemasolu on muu hulgas veidi teisejärguliseks muutunud selle ürituse kõrval – ma ei fänna liigselt mingeid konkreetseid kuupäevi, küll aga seda, kui on hakkama saadud millegi tavapärasest erineva, võib-olla isegi ebanormaalsega. Võidakse imestada, et miks ma näen nii palju vaeva ja kulutan nii palju raha, et korraldada ainult üks õhtu? Aga mina imestaks pigem siis, kui ma konstantselt tööl käiks ja midagi huvitavat ja meeldejäävat kunagi ei teeks. Ma ei saa teisiti, VAJA ON! Eelmisel aastal Illiku kaameraga tehtud 82-minutist videot olen muide kindlalt üle 10 korra täispikkuses läbi vaadanud :P

Selle foorumiteema peamine eesmärk on see, et koguda inimestelt arvamusi ja mõtteid järmise aasta ürituse paremaks läbiviimiseks. Hetkel on alustuseks välja pakkuda järgmised pidepunktid, millest kinni hakata. Osad neist on mulle teiste poolt kommenteeritud, mitmed aga ka mu enda tähelepanekud:

1. Parkla. Eelmisel korral ei olnud korralikult läbi mõeldud asjaolu, et enamus inimesi tuleb autodega - ma ei olnud infolehele autoga tulijatele suunatud kaarti ja instruktsioone joonistanud. Ka parkla mõõtmetega sai umbes 2 korda mööda arvestatud. Järgmisel korral tahaks siis kaardi ja instruktsioonid varakult oma lehele välja panna ja läbi mõelda selle, kuidas tekitatakse piisava suurusega parkla ja kuidas sinna jõudmiseks kasutatav tee piisavalt hästi ära tähistada.

2. Alates laupäeva hommikust peaks ringi liikuma kahe autoga, kuna dziibis on ruumi ainult kahele inimesele ja see on osades kohtades asjade tassimiseks liiga vähe. Head-paremat täistuubitud autot ei taha kuskile suvalisse kohta päris üksi ka jätta (pean silmas peamiselt Tallinnat), mis tähendab, et vastasel juhul saab asju tassida ainult 1 inimene. Kaks autot peaks olemas olema ka pühapäeval, kuna aeg-ajalt võib asjade tagasi vedamise ajal tekkida vältimatu vajadus kedagi kuhugi sõidutada ja dziibi aeg on tol perioodil hindamatu – nii või naa võtab kola tagasivedamine piisavalt aega. Ka oleks see vajalik seetõttu, et viimastena randa jääv abimeeskond saaks pärast autoga koju, mitte ei peaks pärast kahte väsitavat päeva hakkama läbi metsa ja poole meetrise lume bussi peale ennast kaevama.

3. Meeskonnaga lepime eelnevalt kokku selle, et kes on abiks laupäeval, kes pühapäeval ja kes mõlemal päeval. Siiamaani on pühapäevane asi jäänud suhteliselt juhuse hooleks. Loomulikult võib juhtuda, et kas tervislikel või muudel puhkudel tuleb ette ootamatusi, aga põhimõtteliselt lepiks asjad enne kokku, on kõigil mugavam.

4. Tee ja kohvi keetmine on alati olnud paras peavalu. Sel korral mõtlesin, et asi on lahendatud – gaasipriimuse abil peaks muretult saama teed ja kohvi keeta, aga võta näpust – gaas nii külmas ei põlenud korralikult. Järgmine kord arvestame elektriga töötava keeduspiraaliga, katsugu ainult ta mulle vastu hakata :D

5. No WC-d vist ei hakka veel ehitama?

6. On kaalumisel variant, et asjade kohale vedamine korraldada üldse koostöös mõne kohaliku traktoristiga – eks peaks ikka õnnestuma mingis summas kokku leppida. Asja mõttekus ja võimalikkus (kas käruga traktor igalt poolt üldse läbi mahub?) pole veel selgunud.

7. Kui traktori varianti ei tule, siis peaks laupäeval 2 inimest kogu aeg suvilas olema, kes aitaksid seal dziipi kola täis laadida – muidu läheb liiga palju aega. Need 2 inimest võivad muidugi vahetuda ka – ongi võib-olla heaks võimaluseks korraldusmeeskonnale kordamööda natuke puhkust anda.

8. Söögilaud peaks suurem olema.

9. Ilmselt on plaanis üht-teist ka sauna teemal ära teha, aga selle kohta ei oska hetkel midagi öelda.

10. Elektrigeneraator peaks olema natuke suurema võimsuse varuga.

11. Paar kotti puid peaks kohe alguses randa viima – saaks lõkke juba alguses püsti panna.

12. Eelpool nimetatud alapunktidest ükski ei sisalda mingit põhjapanevat muudatust ürituses endas. Vähemalt esmapilgul mitte. Aga võin öelda, et eelmisel korral tehtud „pisi”muudatuste tagajärgedest sain ka aru alles siis kui kõik rannas püsti oli. Ja nagu öeldud, on eelpool toodud nimekiri kõigest algseks pidepunktiks ;)

Selle ürituse korraldamine on mulle väljakutse – kas saab korraldada midagi nii, et kõik oleks läbi mõeldud ja sujuks, et infoleht vastaks juba ette ära kõigile külaliste küsimustele ja neid üldse ei tekiks (Loomulikult kui siiski tekib, siis küsige julgelt :)). See nõuab aga pidevat enda kallal ka pisiasjade üle norimist (a’la söögilaud oleks võinud 50cm pikem olla). Nende ürituste korraldamine on andnud mulle ka väga palju kogemusi – seda nii tehniliste kui korralduslike probleemide lahendamiseks.

Vabandust, kui nüüd liiga pikk sai. Ootan huviga teie teemakohaseid kommentaare.
Last edited by Jaanus on Sun Jan 28, 2007 20:59, edited 2 times in total.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Tue Sep 05, 2006 7:31

Ma lugesin kogu teema läbi hommikul kell 8:15 u.

Ma ei tea, kas mul jäi märkamata või ei, aga inimestel on eriline oskus tekitada kohutav kogus prügi. Ja et see laga ei oleks mööda ilma ja asju laiali, siis võiks olla prügikotid kõige käidavamate, oldavamate kohtade lähedal. Nt. sauna kõrval, söögilaua juures, lõkke lähedal, jaaniiedasi.

Mina olen kõigi eelduste kohaselt tavalise sõiduautoga olemas järgnevalt:
Reedel olen ilmselt 16-ni u. tööl ja siis olen vaba.
Laupäeva hommikust võin uuesti olemas olla, laupäeval olen ilmselt päris õhtu hiljani kaine. Õhtul võtaks midagi alkohoolset ka ikka.
Pühapäeva lõunast olen uuesti kaine ilmselt (ma loodan) ja siis võin jälle ilgelt tubli ja kasulik olla.
Öö pühapäeva ja esmaspäeva vahel magaks hea meelega kodus jällegi :)
Autos on peale minu veel kaardilugeja, nii et tagapink on vaba hetkel. Enne veebruari esimest nädalat kohti ei broneeri.


Kõiki praegu kirja pandud asju mitte võtta kuldse tõena. Ma tõesti ei tea, mis toimub poole aasta pärast täie kindlusega.

Kuna olen suht pikalt kaine (ilmselt), siis võin kaamera ja fotokaga ringi käia ja teistele hilisemat piinlikust tekitada 8)
paha moderaator

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Tue Sep 05, 2006 8:13

tavs wrote:Autos on peale minu veel kaardilugeja, nii et tagapink on vaba hetkel. Enne veebruari esimest nädalat kohti ei broneeri.
mina tulen kõigi eelduste kohaselt tsikliga ja üks vaba koht on pakkuda nii et hakake juba varakult mulle motivatsioonikirju saatma :P

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Tue Sep 05, 2006 8:20

pohhui, ma tulen sulle sadulajänkuks Margus :P
paha moderaator

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Tue Sep 05, 2006 8:21

nii lihtsalt see kaa ei käi... motivatsioonikirju ootan endiselt... siiani pole ühtegi saanud :(

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Tue Sep 05, 2006 8:22

Margus vist unustas ära, et poole aasta pärast on kõigi eelduste kohaselt lumi maas :D
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
vahca
Posts: 207
Joined: Wed Dec 07, 2005 0:06

Post by vahca » Tue Sep 05, 2006 12:57

jaanus wrote:Margus vist unustas ära, et poole aasta pärast on kõigi eelduste kohaselt lumi maas :D
Kui sina saad lumega telgitud, küll saab tema lumega sõidetud :wink:
Maailma pimedaim koht: pilvisel ööl Mustal merel söelaevas oleva neegrist katlakütja p*rses.

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Wed Sep 20, 2006 17:50

Esialgsete mõtete kohaselt otsustasin, et sobivam kuupäev sünnipäeva pidamiseks on 3. märts 2007. Samas pole see veel kindel, nii et pole mõtet hakata oma plaane veel selle järgi tegema :D

Põhjused on järgmised (arutelu käib siis 3. märts vs 10. märts):

1. Kuna 2 nädalat varem tahaks sauna peaproovi teha, siis teeks nii, et 17. veebruar on saunaproov, järgmise nädalavahetuse võiks jätta Taavile asjadeks, mida ta võib-olla soovib siis teha :D ja 3. märts oleks siis rannahooaja avamine.

2. Nädal hiljem, 10. märtsil on Mardil sünnipäeva õige päev. Ei tea, kas tahaks teda koormata kogu oma sünnipäeva ulatuses mingi suvalise teise pässi ürituse korraldamisega.

3. 10. märtsil on rannas pidu juba toimunud (kõige esimene aasta, kui seda Mardiga koos pidasime), 3. märtsil aga veel ei ole.

4. Samas ei oleks 3. märts üldse mitte kõige varasem rannahooaja avamine. Kes tahab, uurib ajalooürikutest järgi :D

5. 3. märtsil on lihtsalt parem ilm kui 10ndal märtsil ;)

6. Kaua sa ikka siis kannatad oodata.

Kui nüüd keegi vaatab kalendrisse ja 3. märts kohe üldse ei sobi, siis võib siin kisa teha, kõik on ju alles lahtine :D

PS: Miks on pollil ainult 11 häält???
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Wed Sep 20, 2006 18:46

jaanus wrote: PS: Miks on pollil ainult 11 häält???
sest peale 11 inimese pole veel keegi hääletanud... 8)
paha moderaator

Leelo
Posts: 78
Joined: Tue Dec 20, 2005 0:32

Post by Leelo » Thu Sep 21, 2006 8:19

ma arvan, et 3 märts kõlab päris hästi, eksju.

User avatar
paharet
Posts: 91
Joined: Tue Dec 06, 2005 0:24
Location: lilleke rohus
Contact:

Post by paharet » Fri Sep 22, 2006 11:25

arvan et ma ei hääletagi
searching for perfect dreams

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Fri Sep 22, 2006 15:28

paharet wrote:arvan et ma ei hääletagi
Kas tohib küsida, millest selline otsus tingitud on? Sobiv variant on valikutest puudu? Sellisel juhul võib siin teemas niisama sõna võtta ja mõtteid avaldada :)
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Wed Sep 27, 2006 10:20

Kurtsin kunagi, et hetkel ei ole minule kätte saadavate andmete kohaselt Eestis rentimiseks enam mitte ühtegi pärismaasturit, on ainult linnamaasturid Toyota RAV4 ja Nissan X-Trail (sellest viimasest on mõnedel kindlasti "head" mälestused kaevamise ja tõstmise näol :D).

Täna hommikul, tuhnides veidi rendifirmade lehtedel, leidsin ma aga ülimalt sobiva kandidaadi järgmise aasta ürituse korraldamiseks. Loodan, et see dziip ka sel ajal veel rendiks on. 4 kuud broneerivad nad ette, nii et eks novembri algul üritab nendega suhelda. Hind on kusjuures odavam kui Sorentol :D

Aga autos on 8 kohta, millest keskmine ja tagumine isterida on kokkuklapitavad, nii et moodustub üks SUUR kaubaruum.

Link.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Wed Sep 27, 2006 12:16

Auto kohalt vinks vonks variant mu meelest.

Täna hommikul trammiga tööle sõites tuli miski pärast see sünnipäeva teema pähe.
Mu arust liiga üle organiseerida asja poleks ka mõtet. Ma ei hakka millegi kallal vinguma või näpuga näitama. Ma ei tea, mis ma nüüd sellega täpselt öelda tahtsin täpselt.
Vist seda, et rahvas tuleb randa sünnipäevale, mitte olümpia hotelli banketile lipsülikond seljas ja kallid kingad jalas.
Talv on ju ja üritus on rannas, õues peabki külm olema ja kui sa 12 tundi lumes sumpad ja püherdad, siis peabki sul külm olema ja saapad märjad. Mu poolest ei pea nii valge see pralle plats ka olema. Varasematel aastatel sai pimedas KÕIK asjad ära tehtud ju :D.
Autoparkla ei peaks ka kõiki autosid mahutama vabalt, kes vähegi tulla võivad. 2006 aasta üritusel said kõik pargitud, kes paremini, kes halvemini. Suure tee äärde ei pidanud jätma autot, kuna kogu randa tee autosid täis oli.
Minu jaoks ei oleks probleem ka järgmine aasta parklat kaevata (siis võtan oma sõnad tagasi, kui mõni tervislik põhjus seda segama peaks)
Kahe/kolmekesi läbimõeldult tegutsedes ei tohiks see üldse kaua aega võtta. Üksi tehes läheb ilmselgelt kauem.

Kui mu post mõtetu viginana välja tuli, siis öelge, kustutan ära.
Aga muidu vist üritasin midagi tähtsat öelda ja sellega silma paista.
paha moderaator

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Wed Sep 27, 2006 12:45

kui autos on 8 kohta siis on tagumised seljatoed vastu tagumist ust. et põhimõtteliselt on see ikkagi 5kohaline auto :P

User avatar
Mällon
Posts: 92
Joined: Tue Dec 06, 2005 0:16
Location: maa, õhk, vesi
Contact:

Post by Mällon » Wed Sep 27, 2006 12:47

Minu arust see lisavalgustus tegi selle olemise seal mugavamaks. Nägid kuhu astuda, kust ämbrist süüa kühveldada jne. Valgustuse peaks küll alles jätma.

NB: Jaanus sa saad ju 1 Land Cruiseri asemel võtta sama raha eest 3 Renualt Cliot. Mõtle sellele :lol:

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Wed Sep 27, 2006 12:57

Mällon wrote: NB: Jaanus sa saad ju 1 Land Cruiseri asemel võtta sama raha eest 3 Renualt Cliot. Mõtle sellele :lol:

tase :D
paha moderaator

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Wed Sep 27, 2006 13:50

Kommenteeriks natuke Taavil tekkinud mõtteid enda poolse nägemuse kohaselt.
tavs wrote:Talv on ju ja üritus on rannas, õues peabki külm olema ja kui sa 12 tundi lumes sumpad ja püherdad, siis peabki sul külm olema ja saapad märjad.
Mina jään siinkohal seisukohale, et siiski oleks vajalik läbi mõelda ja teoks teha asju, mis võimaldavad rannas mugavamat elu. Eriti kehtib see korraldusmeeskonna kohta. Tuleks tähelepanu pöörata ka sellele, et kõvemad tegijad on välitingimustes reedel, seejärel alates laupäeva hommikust pühapäeva õhtuni aga veel umbes 32 tundi (mitte 12). Inimeste võimetel on siiski piirid ja kui laupäeva õhtuks on korraldusmeeskond väsinud, külmetunud ja läbimärg, siis ei ole mingit isu pidu pidada. 2005. aasta liiga väiksed kogemused tingisid aga just selle, et korraldusmeeskond (k.a. mina ise) olime väga väsinud ja laager sai püsti hilja.

Seejuures lisaks veel asjaolu, et siiani on meil ilmadega tegelikult vedanud. Mind on vaevanud palju kartus, et mis saab siis, kui nüüd ühel aastal tuleb ilm, mis ikka tõesti raju on. Praegusel kujul saun ei töötaks - tuul lennutaks kile minema. Ka eelmise aasta varustuse telk ei kaitseks enam tehnikat. Rahvas üritaks varjuda telkidesse või suvilatesse ja mingisugust sõjaväelist korda, kus hädaolukorras varustust päästma asuda, ei suudaks ma ka seal korraldada. Seetõttu üritan näiteks aasta-aastalt liikuda selles suunas, et üritus oleks ilmast sõltumatum. Sauna uuenduste jaoks on ideed juba lähiajaks plaanis, varustuse telk saab kindlasti järgmisel aastal olema kindlam ja suurem vähemalt selle jaoks, et tormi olukordades abi pakkuda.

Mida ma selle lõiguga öelda tahan:
1. Juba siiani on kogemused näidanud, et läbi mõtlematus ja vähesed kogemused võivad tekitada seda, et pidu ei saa nautida nii nagu seda tahaks.
2. Me ei ole tõeliselt raskeid tingimusi veel näinud.
tavs wrote:Mu poolest ei pea nii valge see pralle plats ka olema. Varasematel aastatel sai pimedas KÕIK asjad ära tehtud ju :D.
See, et plats nii valge oli, oli mitmete inimeste jaoks peamine, mis selle aasta ürituse varasematest peajagu kõrgemale tõstis. Varem sai asjad ära teha, aga asjaolu, kus ka korralduse jaoks polnud kordagi vaja taskulampi välja võtta ega pimeduses kobada, tegi asja ikka oluliselt meeldivamaks. Loomulikult ei arva, et kõik inimesed peaksid valguse asjus ühel nõul olema, aga siiani on seda valgust kiidetud rahva poolt.
tavs wrote:Autoparkla ei peaks ka kõiki autosid mahutama vabalt, kes vähegi tulla võivad. 2006 aasta üritusel said kõik pargitud, kes paremini, kes halvemini. Suure tee äärde ei pidanud jätma autot, kuna kogu randa tee autosid täis oli.
Minu jaoks ei oleks probleem ka järgmine aasta parklat kaevata (siis võtan oma sõnad tagasi, kui mõni tervislik põhjus seda segama peaks)
Kahe/kolmekesi läbimõeldult tegutsedes ei tohiks see üldse kaua aega võtta. Üksi tehes läheb ilmselgelt kauem.
Ainus põhjus, miks ma autoparkla oma esimeses postituses ära mainisin oli see, et järgmisel aastal peaks parkla kaevamise (2-3kesi) plaani võtma. Sel aastal ta plaanis kirjas ei olnud. Kuna iga aasta tuleb juurde mõni uuendus, siis on igal juhul oluline varasemate aastate asjad kogemustest lähtudes paika panna - kui läbi mõtlemata jäänud asjad liiga suure osa moodustavad, siis jooksebki korraldus ummikusse, kuna päev saab otsa ja meeskond väsib.
tavs wrote:Mu arust liiga üle organiseerida asja poleks ka mõtet.
Olen nõus, et liiga üle organiseerida pole mõtet, aga lihtsalt näen, et kui eelmise aasta kogemustest õppust ei võta, siis korraldus ei suju. Ise tahaks ka normaalsel ajal pidu pidama hakata. Nii või naa pöördutakse seal peol minu poole kogu õhtu jooksul keskmiselt 30 sekundi tagant mingi küsimuse/probleemiga ja seda vältida ei saa. Inimesed on ju leidlikud ja küsimusi tekib. Mida aga saab teha on see, et ma ei peaks vastama ka asjadele, mille oleks saanud varem valutult ära korraldada (a'la "Jaanus, parkla on täis ja mu auto on kinni pargitud, viitsid, leia need 4 auto juhti, kes mul ees on". (Kust mina tean, kes need autojuhid on, kes sul ees on :D)

Kui see postitus nüüd kuidagi vingumise või õiendamise vms tundub, siis nii see mõeldud ei olnud. See on puhtalt minu isikliku nägemuse avaldamine. Ja postituse kokkuvõte on sisuliselt see, et minu arust tuleb iga aasta varasemate aastate probleemid läbi mõelda ja järgmise aasta plaani kirja panna, et kuidas see või teine asi lahendatud peaks saama. Muidu ei saa korraldusmeeskond ja ma ise pidu piisavalt nautida.

PS: Kas mitte sina, Taavi, ei olnud see, kes peale eelmise aasta peo toimumist (minu poolse küsimise peale) tõid ESIMESENA välja, et söögilaud oleks pidanud 50cm pikem olema? ;)
Last edited by Jaanus on Fri Sep 29, 2006 0:11, edited 1 time in total.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Wed Sep 27, 2006 14:02

ma oma eelmise postiga lähenesin ilmselt asjale külastaja pilguga. Kogu idee oligi vist selles, et asjaga liiga üle ei pingutataks. Muus osas on ponksu jonksu mu poolest :)

ma tahtsin midagi elu tihedat just lisada, aga jaanus vist üts kõik ära.
paha moderaator

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Wed Sep 27, 2006 14:14

margus wrote:kui autos on 8 kohta siis on tagumised seljatoed vastu tagumist ust. et põhimõtteliselt on see ikkagi 5kohaline auto :P
Land Cruiser ON suurem kui Sorento ;) Sorento pagasiruumi ma kolme inimest taburettidega istuma poleks küll pannud :D
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
marten
Posts: 533
Joined: Tue Dec 06, 2005 18:05

Post by marten » Tue Oct 31, 2006 15:33

Siin on veel üks maastur, mida võimalik rentida:

http://www.helden.ee/?link=2&lang=est

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Tue Oct 31, 2006 15:53

Positiivne :)

Hind on suht sama mis Land Cruiseril. Kui valida on mõlema vahel, siis tunde järgi eelistaks Land Cruiserit, aga positiivne, kui valikuvariante on mitu :)

Kuidas sa selle leidsid?
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Tue Oct 31, 2006 17:30

nissan on igatahes etem kui toyota ;)
Image

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Tue Oct 31, 2006 17:55

margus wrote:nissan on igatahes etem kui toyota ;)
See kõlab küll umbes nii nagu "kaalikas on igal juhul etem kui taskulamp". Ma usun, et oleneb, millisest kaalikast ja millisest lambist jutt on, lisaks veel see, milleks sa seda kasutada tahad :D
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
marten
Posts: 533
Joined: Tue Dec 06, 2005 18:05

Post by marten » Tue Oct 31, 2006 18:54

Etem kui toyo ta ei pruugi olla....suht võrdsed autod

Kaalikas ja taskulamp? Et siis need 2 autot on täiesti võrdlematud? :shock:

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Tue Oct 31, 2006 20:04

marten wrote:Kaalikas ja taskulamp? Et siis need 2 autot on täiesti võrdlematud? :shock:
Ei pidanud seda silmas. Lihtsalt Marguse hüüatusest võib aru saada ka nii, et üldiselt on Toyota autode ostjad parajad idioodid, kuna Nissan oleks iga kell ja igas mõttes etem. Ehk siis tahtsin öelda, et sõltub, milline kaalikas või milline taskulamp sul on (= milline Toyota mudel või milline Nissani mudel sul on) ja mida sa sellega teha tahad. Söömiseks eelistan kaalikat, valgustamiseks taskulampi. Metsa lähen maasturiga, suurema hulga reisijaid kaugemale viib efektiivsemalt (mikro)buss, kiirteele kihutamiseks sobib mõni sportauto.
Last edited by Jaanus on Mon Nov 20, 2006 20:50, edited 1 time in total.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
marten
Posts: 533
Joined: Tue Dec 06, 2005 18:05

Post by marten » Tue Oct 31, 2006 21:57

Selge pilt :) ning sul on täiesti õigus. Panin selle lingi sulle lihtsalt selleks, et kui sul peaks tekkima vajadus mingil põhjusel alternatiivile.

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Wed Nov 01, 2006 13:18

Üle tee läks tädi Marta,
ei ta osand autot karta,
astus sammu, ütles "Issand"
suure hooga tuli Nissan.


siin peitubki kogu tõde
Image

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Sun Nov 05, 2006 2:10

Tore kuulda, et on soovijaid ka kodusele korteripeole. Kuna korteris nii tihti pidu ei peetagi, siis oleks korteripidu kindlasti üks ülejäänud ürituste (korteris joomiste) vahelduseks väga meeldejääv üritus. Ma olen suht mõtlemas sellele, et teeks sel korral nii, et "tere, minu juures on homme pidu, viina saab ka" ja kõik on õnnelikud ja kedagi ei aeta talvel kuhugi mõttetusse randa külmetama.

Sorrivabandust kõigile, hetkel vabandan siis siiralt selle tõttu, et antud postituse tegin lamptäis peaga. Tsill ;)
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Sun Nov 05, 2006 10:38

mõistlik
paha moderaator

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Sun Nov 19, 2006 15:04

Natuke nalja ka: Tornimäe rand ja seda ümbritsev mets kuulub Laulasmaa maastikukaitsealasse. Sinna on ta juba ammu kuulunud. Nüüd hiljuti otsustati aga nii, et Tornimäe rannas ja seda ümbritsevas metsas on keelatud:

1. Mootorsõidukitega liiklemine, kaasa arvatud teedel.
2. Telkimine.
3. Lõkke tegemine.
4. Ehitise, kaasa arvatud ajutise ehitise püstitamine.

Autoga tohib Meremõisa poolt tulles sõita ainult kuni RMK telkimisplatsideni.

Nüüd natuke veel "nalja": kahjuks ei olnud eelnev jutt nali.

Samas ütleb üks määruse punkt nii:
määrus wrote:Kaitsealal on lubatud rahvaürituste korraldamine, sealjuures on rohkem kui 50 osalejaga rahvaürituste korraldamine selleks ettevalmistamata kohtades lubatud üksnes kaitseala valitseja nõusolekul.
Nii et äkki õnnestub mingi luba hankida. Vastasel juhul peab pidu pidama ilmselt umbes kilomeetri jagu eemal RMK telkimisalade kandis. Kuigi sinna laagri püstitamine oleks oluliselt kergem (ei oleks vaja isegi dziipi rentida, minu enda auto koos järelkäruga peaks kärama küll), ei tahaks siiski maha jätta vana head kohta.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

margu676
Posts: 28
Joined: Mon Dec 12, 2005 21:40
Location: õismägi <> muuga
Contact:

Post by margu676 » Mon Nov 20, 2006 1:46

Kui ilusti rääkida siis ikka lubatakse, vaata aint et nad eelnevate sünnade pilte ja videoid ei näeks :lol: Siis on kindlasti kellad :lol: :lol: :lol:
Kes ütles kes?!?!?

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Fri Dec 08, 2006 0:27

Siuke kammajaa, et tegelikult on kätte jõudmas enam-vähem aeg, kus peaks hakkama dziipi ära broneerima - Eestis nende rentimisega on ju nagu on, ehk siis kehvasti ja nad on alati kuni mitu kuud ette broneeritud. Seetõttu seisan hetkel dilemma ees ja ootaks teie arvamusi:

Variant A:
1. Uurin lähiajal välja vastavatelt instantsidelt, kas mul lubatakse Tornimäe rannas sellist üritust korraldada.
2. Kui saan jaatava vastuse, siis loodan, et see lubadus kehtib ka veel märtsis ja broneerin ära dziibi.

Plusspooleks oleks siis see, et saab teha peo samas kohas, kus ta eelnevad 6 aastat olnud on.

Variant B:

Teha pidu paar kilomeetrit eemal, ühel RMK telkismisalal (NB!!! Mitte need, mis Tornimäe randa sõites tee äärde jäävad, vaata allpool olevat kaarti). Mis oleks plussiks:

1. Ei peaks muretsema, kas ikka lubatakse lõpuks seal pidu teha.
2. Ei oleks vaja dziipi rentida - mu oma auto koos järelkäruga peaks kärama küll. Lisaks saaks siis teiste autodega teataval määral kola tuua (a'la kui helitehnika on kellegi teise autos, siis poleks vaja seda eraldi kuhugi metsa ära tooma minna) - hoiaks raha kokku.
3. Parkla oleks kohe peoplatsi lähedal.
4. On olemas peldik.
5. On püstitatud kaikad, kuhu vahele saaks võrkpalli võrgu tõmmata ja rannavollet mängida :D Kellelgi oli vist võrk ka olemas? Mitte et võrkpalli mängimine mind ennast eriti huvitaks (ja võimalik, et poleks ka suurt aega), aga äkki osadele pakuks huvi, kasvõi siis sooja saamise vms eesmärgil?

Natuke võib-olla harjumist vajaks mõte, et pidu ei olegi enam samas rannas, kus oleme koos mitmete inimestega praktiliselt üles kasvanud ja kus kõik eelnevad peod on toimunud. Lisaks tean vähemalt ühte inimest, kes ilmselt arvaks, et kui üritusega liiga kergema vastupanu teed minna (=pole enam nii eraldatud kohas, kuhu teed ka ei lähe) ja mugavusi juurde tekib (kasvõi näiteks peldik ja kohe kõrval asuv parkla), siis pole see enam päris see ekstreemsünnipäev.

Nikerdasin mingi kaardi ka.

Nii et kellel on, mida kommenteerida, siis ootaks :)
Last edited by Jaanus on Mon Jan 29, 2007 18:41, edited 1 time in total.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Fri Dec 08, 2006 10:06

nii asjalikku juttu ka vahelduseks

Ma seal kohas käinud pole, a tekkis paar küsimust.

Et kas see koht on võimeline ära mahutama autod, mis sinna tulevad ?
Arvestades, et talv taeva jää, siis kas või kui suure platsi rookimist see hõlmaks ?
Kas seal sellist asja annab orgunnida, et parkla kõige viimane auto ka välja saaks, ilma, et kolm meest saunast selleks välja ajama peaks ?

Kuidas seal pleisis on sauna püstitamisega?
Palju seal üldse ruumi on ? - et kas asjad ja sauna ja värgid saab asukohtade poolest paigutada nii nagu vanas kohas ?
Et pidu keskel ja muu vajalik selle ümber.
paha moderaator

thecunt

Post by thecunt » Fri Dec 08, 2006 14:10

minul pole midagi teise koha vastu, kui see sobib.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Fri Dec 08, 2006 14:51

minu post tähendas ka sama, mis mardi oma põhimõtteliselt.
paha moderaator

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Fri Dec 08, 2006 15:34

Parkla mahutaks vast ka 20 autot, kui rookida viitsiks ja vaja peaks olema. Seejuures arvestusega, et kõik välja saavad. Ja no pakuks, et ühe auto jagu lahti rookimine võtab sama palju vaeva, ükskõik, kus täpsemalt seda teha.

Ruumi on piisavalt, saab küll teha nii, et varustuse telk ühes servas, saun teises ja pidu keskel. Võrguplats jääks paarkümmend meetrit eemale, aga sinna prozektori paigutamine poleks ka probleem (pimedas ju vast ei mängi). Peldik jääks jälle paarkümmend meetrit teisele poole, aga ka sinna prozektori paigutamine pole probleem.

PS: Kui kellelgi võrkpalli võrku ei ole, siis võib selle asendada koormakattega ja pime-võrku mängida :D

RMK-l on Meremõisa kandis kokku 5 telkimisala. 3 neist jäävad meie "pammi" äärde, 2 tükki asuvad selle tee ääres, kus kaardil märgitud minu pakutud asukoht. Neist paar tükki jäävad liiga väikseks (seejuures parkla pole kuskil probleemiks), üks on asustusele liiga lähedal (Toomas tahtis ju veel võimsama heliga tulla :D) ja 2 oleks siis enam-vähem sobivad, neist minu välja pakutud natuke parem oma võimaluste poolest asju paigutada, lisaks veel siis see võrguplats :D

Tänks kommentaaride eest, ma hetkel kohe dziipi broneerima ei kiirusta siis.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Fri Dec 08, 2006 16:18

mai tea, mul savi, kui keegi mingi ulmeliselt traditsioonides kinni pole, siis olen kõigega nõus...peaaegu 8)
paha moderaator

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Thu Dec 21, 2006 16:25

jaanus wrote:teeks nii, et 17. veebruar on saunaproov
mina olen 16. - 18. veebruar 2007 pärnu taga metsas töö talvepäevadel
ja 21. - 23. veebruar 2007 haanjas ;)


ja nende rmk platside kohta arvan niipalju, et seal võivad juba olla teised üritused ees (vähemalt päevasel ajal), sest viimased kaks korda on olnud mingid suusa või kurat-teab-mis värgid seal... ja seda ka veel et nii avalikus kohas eelmine päev lund lükata on suht mõttetu, sest see võidakse ära võtta lihstalt ;)
Image

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Thu Jan 18, 2007 15:21

Ma uurisin RMK-lt variante oma üritus seal ametlikult broneerida ja registreerida. RMK Tallinna ümbruse puhkeala boss ütles, et Meremõisa telkimisala ei kuulu nende alade hulka, millele nad üritusi registreeriksid. Et võin seal küll ürituse korraldada, aga nemad ei saa tagada, et koht vaba on.

Samas olen hetkel jõudnud ikkagi enam-vähem veendumusele, et ürituse võiks korraldada just seal. Pakuks tegelt, et see on veits vähem käidav koht siiski võrreldes nendega, mis meie "pammi" äärde jäävad.

Lume lükkamine paraku ilmselt siiski tuleb teha eelneval päeval.

Üks variant on loota inimeste mõistvale suhtumisele ja panna kiri välja, et "3. märts tuleb siin üritus, lükkasime seetõttu ise lume ära ja kui võimalik, siis palun valige mõni teine telkimiskoht siin". Või siis, et "pohhui, te võite siin platsil olla, aga homme vajub 60 matsi ja metsik varustus peale, eks ise siis vaadake, kuidas hakkama saate :D".

Kolmas variant on ka. Et paar inimest lähevad hommikul a'la 9 paiku sinna "kohta hoidma" ja võivad 12-13 paiku, kui ülejäänud meeskond saabub, ära puhkama minna ja hiljem tagasi tulla. Jama on ainult see, et 3-4 tundi niisama lakke vahtida oleks seal igav. Ja mingit mõistlikku tegevust välja mõelda enne, kui mina esimese kärutäie koormaga jõuan, on ka raske. Ise ma sinna randa enne 12-13 ei jõuaks, sest enne on vaja igasugust kola rendifirmadest jms peale võtta, salat poest ära tuua ja sada muud kino teha.

Neljas variant on ka. Nimelt et mingi 4 tegelast lähevad hommikul kell 9 sinna ja lükkavad lume ära. Peale seda, kui ülejäänud gäng jõuab, võiksid nad siis kuhugi (kasvõi linna) päevaks ära minna ja puhata ning õhtul peole tulla (lihtsalt arvan, et kui hommik algab varakult füüsilise pingutusega lume lükkamise näol, siis päev otsa järgi laagrit ehitada käiks üle jõu - peo pidamiseks peab ka jõudu jääma :)) Selle asja negatiivne poolus on aga see, et kardan, et kui 4 inimest päevaks ära lähevad, jääb laagripüstituse meeskond liiga väikseks.

Kuulan nüüd huviga teie ideid ja ettepanekuid, kui neid peaks olema.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
merxu
Posts: 3
Joined: Mon Nov 27, 2006 11:42
Location: Koplis, kus siis veel

Post by merxu » Thu Jan 18, 2007 15:43

Pole vist väga teemakohane... aga MILLISE lume lükkamisest jutt käib?:D
Out of my mind. Back in 5 minutes.

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Thu Jan 18, 2007 16:43

lõkkeülem läheb platsi valvama :D

ja selle lume, mis homme õhtul/öösel maha sajab ;)
Image

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Thu Jan 18, 2007 16:54

Paljude aastate statistika näitab, et märtsi alguses sel kuupäeval, kui mina sünnipäeva pidama hakkan, on selge, lumine ja päikesepaisteline ilm temperatuuriga -5...+2 kraadi.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

thecunt

Post by thecunt » Thu Jan 18, 2007 17:23

kui lumi tuleb, siis ma võiks lükata küll. mul poleks midagi ka selle vastu, kui samal hommikul lükata.

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Thu Jan 18, 2007 17:29

thecunt wrote:kui lumi tuleb, siis ma võiks lükata küll. mul poleks midagi ka selle vastu, kui samal hommikul lükata.
Samal hommikul lükkamisega on järgmine jama: kui ma õigesti mäletan, siis eelmisel aastal tulin ma teile (Mart, Tõnis ja Madis) laupäeval autoga kuskil metsas vastu selleks, et transportida teid viimased 500 meetrit paksust lumest läbi, lahtilükatud peoplatsile. Selle idee käisid esimesena välja minu mäletamist mööda sina ja olin sellega 100% nõus - oleks väga paha, kui pikk väljasolemise (öö)päev algab sellega, et saapad kohe paksus lumes märjaks saavad.

Lume lükkamine on minu hinnangul märksa hullem veel võrreldes 500 meetri sumpamisega.
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

thecunt

Post by thecunt » Thu Jan 18, 2007 17:40

jah, su jutus on valgus ka minu jaoks.

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Thu Jan 18, 2007 19:22

mart, täna jälle hakkasid poolest päevast napsutama???
Image

User avatar
Jaanus
Site Owner
Posts: 1601
Joined: Mon Dec 05, 2005 22:00
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by Jaanus » Tue Jan 23, 2007 20:46

Ega kellelgi juhtumisi ühte auto akut ei juhtu kodus või kuskil mujal vedelema? :D

Asja idee oleks selles, et kui kellelgi lihtsalt vedeleks üks, siis võiks selle randa vedada ja UPSi aku asemele panna. Sel juhul võiks veits rohkem asju UPSi taha ühendada - näiteks jääks kuskil veel paar lampi põlema geneka tankimise ajaks. Aku ei pea olema uus või midagi, aga no pool mahtuvust võiks ikka järgi olla, muidu pole asjal suurt mõtet.

UPS on muidu 400W, aga kui sinna 400W taha ühendada, siis on elu ainult 5ks minutiks. Ja seda on selgelt liiga vähe, et kõik geneka tankimise pausid kaetud saaks.

Ei ole tegelikult üldse väga oluline seda akut leida, lihtsalt tekkis idee ja mõtlesin, et kui kellelgi seisab toa nurgas üks aku, siis võiks seda kasutada :D
Kui tahan autoga mittevedavat silda kaasa vedada, siis sõidan haagisega.

User avatar
tavs
Moderator
Posts: 1079
Joined: Tue Dec 06, 2005 11:13
Location: tallinn/tehnika

Post by tavs » Tue Jan 23, 2007 21:44

mul peaks maal garaazis paar poolpidust olema, uurin asja, kui meeles on järgmine kord.
paha moderaator

User avatar
margus
Posts: 1363
Joined: Tue Dec 06, 2005 16:42

Post by margus » Wed Jan 24, 2007 8:09

oota ma nüüd päris täpselt ei mõista et miks on aku vaja kodust kaasa võtta? niikuinii on seal n+1 autot, keerame sealt mõnelt maha :lol:
Image

Locked